Coral 2017-09-27T13:38:06+00:00

Situació actual

El Cercle Català compta novament amb una Coral. Ens diem Coral de Cámara “Jesús Casas“, fa temps formàvem part del Cercle. Hem tornat i volem ampliar les nostres veus. Som un cor de cambra de veus femenines, per la qual cosa animem especialment a les sòcies i interessades a integrar-se en la nostra nova marxa.

Si vols participar, els nostres assajos seran els dissabtes de 18 a 20 h, a la Biblioteca del Cercle.

Contacta amb:

  • Maribel: 600 315 085
  • Mercedes: 630 284 208

Septembre 2017

Història

(publicada l’any 2015)

No és aquesta la primera Coral que ha existit durant els 50 anys de vida del Cercle, ja que és ben conegut que, a Catalunya, el cant és una de les seves manifestacions culturals més arrelades. Per tant, els catalans residents a Madrid, en instituir el Cercle aviat van establir un Grup Coral, que tenia com a finalitat el cant de «Caramelles» el dia de Pasqua, a socis notables i a d’altres personalitats. El promotor del grup esmentat va ser el Sr. Ferrer. L’any 1954 un grup de socis va fundar la primera coral amb el nom de «Coral Esplai» que va subsistir fins l’any 1959, i va ser dirigida pel Mestre Manuel de la Vega durant tots aquests anys.

La Coral Tramuntana, actualment Coral Conde de Orgaz, es va fundar el 1972 ja a la nova Seu Social de Plaza de España i van ser els seus promotors un grup molt actiu de socis i el seu primer director, en Josep Barcons Serrat, els qui no oblidaren reviure la Secció Coral.

Un dels problemes principals que ha tingut la Coral, en els seus anys d’existència, ha estat trobar directors catalans, ja que, com que el seu repertori bàsicament és de cançons catalanes, i la majoria dels seus components són catalans, és lògic que ho sigui el seu Director. Des de la seva fundació ha estat dirigida pels següents mestres: Josep Barcons, Josep Roca, Xavier Cervera, Pascual Ortega, Lluís Gargallo, Juan Vida, Raquel Vázquez i Mercedes Sastre

Després de l’atemptat sofert pel Cercle, va costar de posar un altre cop en marxa la Coral, igual que altres seccions, va ser gràcies al Director Pascual Ortega i als components Josefa Peypoch, Pedro Espier i el matrimoni Casas, que van evitar que la Coral Tramuntana desaparegués.

Després de tants anys d’existència, continua estant formada per veus mixtes i té caràcter totalment amateur. El seu repertori, el està compost en bona part per música tradicional de Catalunya, però també és obert a d’altres àmbits geogràfics i estils.

En aquests moments és en procés d’ampliació, per tal de realitzar intercanvis amb corals fora de la Comunitat de Madrid, per a la qual cosa necessita la incorporació de persones d’ambdós sexes a qui els agradi cantar, encara que calen més les veus masculines (tenors especialment)