Carregant Esdeveniments
Aquest event ja ha passat.

Dirigits pel coordinador de Club de Lectura, Sr. Ignasi Riera,ens recomana la lectura de El violí d’Auschwitz de Maria Àngels Anglada.

També ens recomana la lectura del llibre K.L.Reich de Joaquin Amat-Piniella. Aquest llibre no s’ha reeditat en català. La versió en castellà està feta pel propi autor i Baltasar Porcel.

Sinopsis

La commovedora història d’un luthier jueu en Auschwitz.

Daniel és un luthier de Cracovia que sobreviu en l’infern del camp d’extermini d’Auschwitz treballant de fuster. Les seves condicions de vida són infrahumanes i els abusos, els càstigs i la mort són companys habituals dels reclusos com ell.
Però arran d’un accidentat concert, el comandant del camp, Sauckel, que és aficionat a la música clàssica, descobreix el veritable ofici de Daniel i decideix posar-ho a prova: haurà de construir un violí que tingui un so perfecte. Daniel es posa a la feina, sabedor que la gran passió de la seva vida és ara també la seva única salvació.

El violí d’Auschwitz és una petita obra mestra que es llegeix amb el cor en suspens, una història commovedora que, com la recent El nen amb el pijama de ratlles, proclama la pervivència de la dignitat humana fins i tot sota les circumstàncies més brutals.