Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Generalitat de Catalunya  i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes a l’any, una cada mes, a quasi una vuitantena de poblacions de tot el territori i ara també a Madrid a través del Cercle Català. Arriba allà on els ciutadans no tenen un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

AUDIODESCRIPCIÓ DISPONIBLE A AUDESCMOBILE

SINOPSI

Barcelona, finals dels 60.

Eugenio Jofra, un jove joier, coneix Conchita en un autobús de línia. L’atracció és instantània i tots dos comencen la història d’amor de les seves vides. Eugenio aprèn a tocar la guitarra per acompanyar Conchita, per a la qual cosa haurà de lluitar contra la por escènica.

Comença així la carrera musical dels dos. Quan Conchita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç Eugenio que dugui les actuacions a terme tot sol. Quan torna, Eugenio ha esdevingut un fenomen de l’humor underground de la ciutat.

A poc a poc, entre tots dos aniran construint el personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, les cigarretes i el got de tub, que es convertirà en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca desesperadament riure’s amb aquest singular còmic que comença tots els seus acudits amb “Saben aquell…”

Direcció: David Trueba

Guió: David Trueba, Albert Espinosa

Productora: Ikiriu Films, Atresmedia Cine, La Terraza Films

Durada: 117 min.

Gènere: Comèdia, Drama

Versió: Original en català

Intèrprets:
Carolina Yuste, Cristina Hoyos, David Verdaguer, Jordi Corominas, Marina Salas, Pedro Casablanc, Ramon Fontserè

Premis: Guanyadora de set categories als XVI Premis Gaudí, entre les quals s’inclouen Millor protagonista masculí, Millor protagonista femenina, Millor direcció artística, Millor vestuari i Millor maquillatge i perruqueria

Premi Goya per a Millor Actor Protagonista i 4 Nominacions: Millor actriu secundària, Millor guió adaptat, Millor música original, Millor disseny de vestuari

NO RECOMANADA PER A MENORS DE 12 ANYS

Coorganitza:

Amb la col·laboració de:

Entitat adherida a:

Comparteix amb les teves xarxes!