Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Generalitat de Catalunya  i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes a l’any, una cada mes, a quasi una vuitantena de poblacions de tot el territori i ara també a Madrid a través del Cercle Català. Arriba allà on els ciutadans no tenen un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

Durada: 102 min.

Direcció: Miquel Romans
Guió: Lydia Zimmermann

Adaptació de la novel·la “Un cel de plom” de Carme Martí

Sinopsi:

El 1945, amb l’alliberament dels camps nazis, Neus Català, jove republicana feminista, torna a França després d’haver estat empresonada per l’exèrcit alemany. Mentre recupera la seva vida en llibertat, rememora els fets viscuts un any abans, quan amb un grup de dones va sabotejar la fàbrica de producció de bales en què els nazis les feien treballar, a Txecoslovàquia. Van ser conegudes com El Comando de les Gandules. Però la veritable resistència de Neus Català acaba de començar: la lluita per la memòria.

Repartiment: Nausicaa Bonnín, Iria del Riu, Rachel Lascar, Natalia Barrientos, Nuria Campbell

Basada en la vida real de Neus Català, supervivent de l’Holocaust.

NEUS CATALÀ

Neus Català va néixer el 1915 als Guiamets. La guerra civil la va agafar al seu poble del Priorat, on ja d’adolescent havia participat en una vaga al camp per la igualtat de salaris de les jornaleres. Amb la guerra va marxar per defensar la República com a infermera, i després de passar la frontera cap a França amb 180 nens i nenes d’una de les colònies de Negrín, es va incorporar a la Resistència acompanyada delseu primer marit, l’occità Albert Roger. Detinguda i torturada a la presó de Llemotges, va ser deportada el 1944 al camp d’extermini de dones de Ravensbrück. D’allà va ser traslladada al camp de treball d’Holleischen, on va iniciar una lluita combativa.

El 2015 va ser declarat “Any Neus Català” qui, acabats de fer els cent anys, era l’última persona d’Espanya que havia sobreviscut al camp de concentració de Ravensbrück. El mateix any, a l’abril, va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat, havent rebut també, al 2005, la Creu de Sant Jordi. Va morir el 13 d’abril de 2019 amb 103 anys. 

NO RECOMANADA PER A MENORS DE 16 ANYS i especialment recomanada per al foment de la igualtat de gènere

Coorganitza:

Amb la col·laboració de:

Entitat adherida a:

Comparteix amb les teves xarxes!