Project Description

Exposició  “TEXTURES I ALGUNES LECTURES
Per: Palmira Rius

Destinataris: per a tots els públics.
Dia: del 13 de gener de 2020 al 17 de febrer de 2020.

En horari d’obertura de la biblioteca.

Biblioteca “José Hierro” (Usera).

Rafaela Ybarra, 43, Madrid.

Les textures són la conseqüència d’entrellaçar diferents fibres, produeixen una sensació visual i tàctil. Què seria sense els fils i teles que ens emboliquen, uneixen i ens donen confort? Què seria sense lectures que ens connecten i ens fan créixer per a ser persones més completes?

Aquesta proposta expositiva havia de veure’s influenciada pel lloc que l’acull. Una biblioteca és un món en si mateix. Segons la neurobiologia, el cervell, en la seva complexitat, necessita estar entretingut i entre colors, formes, lletres, frases…estableix un joc visual i intel·lectual per a donar algun sentit allò que s’observa.

Els fils presos en sentit genèric són com a línies. En la seva horitzontalitat (trama) serien la grafia i en la seva verticalitat(ordit) serien el contingut. Per tant, un text és com un tapís que es pot llegir. Un dels beneficis més valuosos de llegir és que estimula la imaginació, i és el que es pretén amb aquestes 15 obres en les quals es poden trobar textures i alguna que una altra lectura.

Palmira Rius és creadora artística, llicenciada en Comunicació Audiovisual, Diplomada en Infermeria, ha treballat com a professora d’infermeria comunitària i d’Art i Ciència en la Universitat de Lleida. S’expressa a través d’obres tèxtils, escultures, pintures i amb instal·lacions en la naturalesa i mitjançant l’escriptura. Ha exposat a Nova York, Lausana, Andorra, Vitòria, Alacant, Badalona, Madrid, Tortosa, Huesca, Tárrega, Lleida, Barcelona, Zaragoza, entre altres, en
exposicions individuals i col·lectives. Seleccionada per a l’exposició “Reflexos internacionals de Gaudí” a la Sagrada Família de Barcelona i en 10a edició Premi de Belles arts Sant Jordi (2015) i Menció a la Fira Internacional de fibres vegetals de Mas de Barberans (Tarragona). Finalista en la 14a edició de Premi Internacional de Belles arts Sant Jordi (2019).

Ha participat amb tapissos i obres vegetals al Campus d’Agrònoms de la Universitat de Lleida. Col·labora amb propostes acadèmiques, participa en grups de recerca i com a formadora en diferents associacions i col·lectius, especialment a impulsar la creativitat i dinamitzar a través de l’art. Continua un camí d’experimentació basant-se en diversos elements de la naturalesa, tèxtils, metalls i fent-se seva la màxima de l’atzar oposat…

http://www.palmirarius.com/