Project Description

Espai Ronda Madrid es complau a convidar-li/la a la inauguració de “RECUPERART” de Joaquim Riera, una col·lecció de pintures i figures basades en l’art de fer art a través de la recuperació de materials.

Una exposició única que s’inaugurarà el divendres 25 de maig a les 19.30 h, i que estarà en la nostra galeria fins al 12 de juny de 2018. Els seus horaris de visita són de dilluns a diumenge de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hEspacio Ronda està al carrer Ronda de Segovia 50, Madrid (Metro Puerta de Toledo, Autobuses 3, 23, 35, 41, 148, C1 y C2 / Tren Cercanías, Pirámides).

Les obres estan realitzades amb tot tipus de materials que deixen de ser útils per ser reutilitzats i transformats en art. L’objectiu d’aquestes obres és que els materials utilitzats deixen de tenir el seu aspecte original per ser transformats en art, integrats en quadres tridimensionals que canvien segons el punt de vista de l’espectador.

Joaquim Riera en els seus inicis es remunten a la il·lustració en aerògraf per al món del disseny gràfic, tècnica molt complexa per aconseguir efectes hiperrealistes. Posteriorment amb l’arribada de les noves tecnologies aquesta tècnica a estat substituïda pels nous programaris com el Photoshop i Il·lustrador. A partir de l’estiu del 2012, vaig descobrir la tècnica de RECUPERAR materials per realitzar obres d’art. Amb una mica d’imaginació i aprofitant els volums i textures dels mateixos materials es pot aconseguir resultats sorprenents, obres d’art vives que canvien segons el punt de vista de l’espectador. Cartó, oueres, plàstics, llaunes, envasos de tetrabric, circuits impresos, …, són materials vàlids per realitzar art en tres dimensions.