Amics dels museus

Cada mes el grup d’Amics dels museus fem una visita a un museu o bé a un edifici notable de Madrid.

Pels museus solem escollir alguna de les exposicions temporals la qual cosa ens permet gaudir d’obres que d’altra manera no és possible, donat que en aquestes ocasions solen recollir-se peces de diferent procedència i vingudes d’altres museus.

Sempre que sigui possible fem la visita guiada, bé sigui amb els guies que ens proporciona el museu o portant el nostre propi guia.

Generalment la visita té lloc el divendres al matí, de tal manera que un cop finalitzada, els que volen, anem a dinar al Cercle.

Esporàdicament, si la rellevància i distància ho permeten, ens apropem a llocs no molt lluny de Madrid, com la sortida que va tenir lloc a Toledo, per veure una gran mostra d’obres del Greco.

Victor Burguete
Amics dels museus - Visita Toledo 2014

Visita exposició Greco – Toledo any 2014

Fauves

Exposició a la FUNDACIÓN MAPFRE dedicada al moviment fauvista amb la que hem tancat les visites de l’any 2016.

Aquesta exposició tal com ens comenta el seu catàleg “…conocer qué es pasión por el color. La muestra, que hace una completa y cuidada presentación del fauvismo, reúne más de un centenar de pinturas, así como numerosos dibujos, acuarelas y una selección de piezas de cerámica.”

Ha estat un any amb força sortides i amb aquest recorregut hem vist una part no molt coneguda de la pintura. Ha estat una visita molt enriquidora.