AVUI DIA EL CERCLE ESTÀ SENSE CORAL.

logo Coro Cámara Jesús Casas 500

Coro Cámara Jesús Casas

COR DE CAMBRA JESÚS CASAS

Fins al 2019 hem tingut la Coral al Cercle, actualment però, ja no.

El Cor de cambra Jesús Casas es una coral de veus femenines, amb un repertori original adaptat concretament per a tres veus femenines.

“CORO DE CÁMARA JESÚS CASAS”

El Coro de Cámara Jesús Casas, formó parte en su día de la Coral “Tramontana del Círculo Catalán de Madrid. Integrado por voces femeninas, se creó como Asociación en 2008, siendo su razón de ser la interpretación y difusión de la música coral, con adaptaciones de diversos temas concebidos expresamente para esta Coral. Por otro a lado, destacamos la labor social del Coro de Cámara Jesús Casas en la participación en distintas residencias de mayores, Centros de Día y en actos solidarios. Asimismo, ha actuado en el Centro Cultural Galileo, que hasta Junio de 2017 ha sido la sede de ensayos de la Coral.

Este Coro ha ofrecido conciertos didácticos en diversos centros escolares. También el Coro de Cámara Jesús Casas ha participado como coro piloto en el curso de dirección coral de la Fundación Mozart, impartido por el profesor Juan Ma Esteban del Pozo, con la “Misa de Pescadores” de G. Fauré y A. Messager.

Ha sido dirigido por Mercedes Sastre durante su andadura en el Círculo Catalán, y desde la creación de la Asociación Cultural “Coro de Cámara Jesús Casas”, se hizo cargo de la dirección Cira Rodríguez Medina. Desde Mayo de 2010, se incorpora a la Dirección Rucadén Dávila. A partir de Septiembre de 2017, el Coro de Cámara “Jesús “Casas”, se ha vuelto incorporar al Círculo Catalán de Madrid, que es actualmente su sede y lugar de ensayos.

Diciembre 2017

Concierto Navidad 2017

Coro Jesús Casas Nadal 2017 1 500

Coro Jesús Casas Nadal 2017 1

Coro Jesús Casas Nadal 2017 2

Coro Jesús Casas Nadal 2017 2

Coro Jesús Casas Nadal 2017 3

Coro Jesús Casas Nadal 2017 3

Història

(publicada l’any 2015)

No és aquesta la primera Coral que ha existit durant els 50 anys de vida del Cercle, ja que és ben conegut que, a Catalunya, el cant és una de les seves manifestacions culturals més arrelades. Per tant, els catalans residents a Madrid, en instituir el Cercle aviat van establir un Grup Coral, que tenia com a finalitat el cant de «Caramelles» el dia de Pasqua, a socis notables i a d’altres personalitats. El promotor del grup esmentat va ser el Sr. Ferrer. L’any 1954 un grup de socis va fundar la primera coral amb el nom de «Coral Esplai» que va subsistir fins l’any 1959, i va ser dirigida pel Mestre Manuel de la Vega durant tots aquests anys.

La Coral Tramuntana, actualment Coral Conde de Orgaz, es va fundar el 1972 ja a la nova Seu Social de Plaza de España i van ser els seus promotors un grup molt actiu de socis i el seu primer director, en Josep Barcons Serrat, els qui no oblidaren reviure la Secció Coral.

Un dels problemes principals que ha tingut la Coral, en els seus anys d’existència, ha estat trobar directors catalans, ja que, com que el seu repertori bàsicament és de cançons catalanes, i la majoria dels seus components són catalans, és lògic que ho sigui el seu Director. Des de la seva fundació ha estat dirigida pels següents mestres: Josep Barcons, Josep Roca, Xavier Cervera, Pascual Ortega, Lluís Gargallo, Juan Vida, Raquel Vázquez i Mercedes Sastre

Després de l’atemptat sofert pel Cercle, va costar de posar un altre cop en marxa la Coral, igual que altres seccions, va ser gràcies al Director Pascual Ortega i als components Josefa Peypoch, Pedro Espier i el matrimoni Casas, que van evitar que la Coral Tramuntana desaparegués.

Després de tants anys d’existència, continua estant formada per veus mixtes i té caràcter totalment amateur. El seu repertori, el està compost en bona part per música tradicional de Catalunya, però també és obert a d’altres àmbits geogràfics i estils.

En aquests moments és en procés d’ampliació, per tal de realitzar intercanvis amb corals fora de la Comunitat de Madrid, per a la qual cosa necessita la incorporació de persones d’ambdós sexes a qui els agradi cantar, encara que calen més les veus masculines (tenors especialment)