Project Description

II DIADA DE COLLES CASTELLERES INTERNACIONALS

El passat dissabte dia 6 d’octubre s’ha celebrat la II DIADA DE COLLES CASTELLERES INTERNACIONALS a Tarragona, organitzat per l’Ajuntament i a la que va ser convidada la COLLA CASTELLERA DE MADRID, del Cercle Català de Madrid.

La Colla es va desplaçar per diversos mitjans de comunicació però bàsicament el gruix de l´expedició va viatjar amb AVE el divendres 5 a la nit i es va allotjar al Recinte Firal de Tarragona.

El dissabte la Diada, en la que participaven a banda de la CCM les colles de London, París, Copenhague i Andorra i com a convidats especials la Muixeranga de Algemesí (Valencia) i el “Govindes” de Bombai (Índia), va començar a les 12 del matí i va ser un èxit per la nostre Colla, doncs varem descarregar un Castell que ja havíem fet en altres actuacions, la Torre de 6, i vàrem estrenar tres Castells Nous, el 4 de 6 amb agulla, el 5 de 6 i un espectacular Pilar de 5. Amb això vàrem arrodonir de nou la millor actuació de la nostre historia, el que ens ha fet pujar a la posició 63 del baròmetre casteller, encara sense haver-se tancat la temporada.

Un cop acabada l’actuació es va fer una recepció oficial al Ajuntament de Tarragona a la que varen asistir per part de la Colla el President del Cercle Català de Madrid, Albert Masquef, el Secretari del Cercle i President de la Colla, Josep Ramón Casas, l´Interventor del Cercle i component de la Colla, Federico Muñiz Alonso, Ferrán Debatlle, Cap de Colla;  Irene Reina, Cap de “canalla” i la Iria, “anxaneta” de la Colla.

A banda dels representants de les demés Colles va presidir l’acte el Senyor Alcalde de Tarragona,  Josep Fèlix Ballesteros, i varen intervenir representants del diversos territoris als que representa cada Colla i especialment el Regidor del Districte de Retiro i Tercer Tinent d´Alcalde del Ajuntament de Madrid, Ignacio Murgui, que ens va fer l´honor de acompanyar-nos a la Diada i a la recepció. Finalment es van fer entregues mútues de récords de l’acte.

Després el Senyor Regidor ens va acompanyar al dinar que va oferir la organització a tots els castellers de les 5 colles.

La Colla Castellera va aprofitar l´estada a Tarragona per participar al Concurs de Castells en les dues sessions de dissabte tarda i diumenge matí recolzant les pinyes de altres colles amigues.

I finalment la Colla va tornar a Madrid el diumenge a la nit, molt cansats pero satisfets per una feina ben feta i agraïnt a la organització el tracte dispensat i a les altres colles la seva ajuda a les nostres pinyes i al públic en general el tracte que ens van donar en forma de aplaudiments a la nostre actuació

JOSEP RAMON CASAS