El dia 28 a Barcelona es va celebrar l’Assemblea informal de la FIEC (Federació Internacional d’Entitats Catalanes) que convoca anualment coincidint amb les festes nadalenques que apleguen a Catalunya no pocs catalans de l’exterior. Hi assistiren presencialment representants d’Entitats d’Europa, Amèrica i de la resta del Estat. L’assemblea fou seguida també via streaming des d’altres indrets del mon.

La FIEC

La FIEC fou creada ja fa vint anys i  el casal de Saragossa s’ha encarregat de dissenyar el cartell que commemora la efemèride.

Actualment 66 entitats son membres de la FIEC i 6 son col·laboradores.

Una de les més intenses i llarga reivindicació és la Reforma de la llei Electoral pels residents a l’exterior. No podem oblidar que quasi 215.000 catalans amb dret a vot resideixen a l’exterior.

El Cercle hi partcipà

La representació del Cercle va ser a càrrec del President, Vicepresidenta i una vocal de la Junta Directiva.

Els membres de la Junta de la FIEC van explicar als assistents les gestions realitzades durant l’any dirigides fonamentalment a fer arribar al Govern i els Grups Parlamentaris a Madrid i Barcelona, la preocupació per les dificultats de vot a les diferents conteses electorals per part dels residents a l’exterior i per la tramitació al Parlament de la Llei de les Comunitats Catalanes al Exterior.

Es va fer especial esment a la reunió celebrada a final d’any, al Cercle Català de Madrid, entre la FIEC i els Grups Parlamentaris de ERC, CSQP, PP, PSC i PDcat al Congrés, confirmant per part dels representants d’ERC assistents que estan portant al Congrés les nostres preocupacions.

¿Voleu més informació?

Si esteu interessats en la FIEC podeu seguir el seu compte de Twitter i també podeu trobar informació per si voleu anar a residir fora en el facebook de la FIEC.

Premsa

La assemblea va tenir ressó a la premsa catalana i aquí podeu llegir l’article que el diari El Punt-Avui  va publicar

Foto de Família

FIEC - Assemblea 2016 - Foto de Família

Membres del Cercle de Madrid i casal de Saragossa

FIEC - Assemblea 2016 - Foto de Família