Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

ENTRADA LLIURE FINS COMPLETAR AFORAMENT

Guió Coral Cruz i Agustí Villaronga, basat en la novel·la INCERTA GLÒRIA de Joan Sales.

Música Marcús Jgr

Fotogràfia Josep M. Civit
RepartimentMarcel Borrás, Nuria Prims, Oriol Pla, Bruna Cusí, Luisa Gavasa, Terele Pávez,Juan Diego, Fernando Esteso, Bruno Bergonzini, Mario Alberto Díez, David Bages,Jorge Usón, Roger Casamajor, Rubén Jiménez Sanz

Productora Massa d’Or Produccions

SINOPSI

Front d’Aragó, 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s’enamora, la Carlana (Núria Prims), que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca.

El millor amic del Lluís, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, de qui ell està secretament enamorat.

Quan la Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s’estableix entre ells dos un “estat de guerra” que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

UNA PEL·LÍCULA ON EL REREFONS D’UNA GUERRA FA AFLORAR LES PASSIONS HUMANES AMB TOTA LA SEVA INTENSITAT.

INCERTA GLÒRIA respon a la necessitat de tancar la temàtica bèl·lica amb una tercera pel·lícula que clogui aquesta trilogia improvisada (El mar, Pa negre i INCERTA GLÒRIA).

Novel·la  de Joan Sales

Joan sales no només ha estat un dels grans escriptors de la literatura catalana, sinó que també és un dels màxims propulsors de la llengua. Coneixedor de la guerra, acaba destinat als fronts de Madrid, Aragó i Catalunya, d’on en surt com a comandant d’infanteria de l’exèrcit republicà. Aconsegueix sobreviure en diferents camps de concentració de França al llarg de 1939. No és fins uns anys després de vagar pel món, que torna a Catalunya el 1948 amb l’objectiu d’editar tot el que pugui en català.

L’any 1954 s’enfronta a l’aventura d’escriure “d’allò que coneix” i en surt INCERTA GLÒRIA. Una novel·la destinada a ser escoltada amb els ulls, llegida des de la veu de l’experiència. Parla dels que no surten als llibres d’història, dels perdedors que no sols cauen en la guerra. De la desesperació d’una generació, d’un país. Un cant a conèixer el que és en realitat una batalla.

INCERTA GLÒRIA ha estat una de les veus més importants de la narrativa de la postguerra que ha tingut Catalunya, ajudant a explicar amb paraules més exactes el que d’altres no van poder fer.

Traduïda al francès, l’alemany, el neerlandès i l’anglès, la novel·la de Joan Sales ha estat considerada recentment una de les deu millors novel·les de ficció segons The Economist.

Comparteix amb les teves xarxes!