Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació del llibre “Cendra Viva” de Maria Vilanova a càrrec de l’autora. Acompanyarà musicalment la presentació en Pere Ros i tindrem alguna sorpresa més…

Maria Vilanova i Vila-Abadal és Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Filologia Anglesa per la mateixa universitat. Ha cursat estudis de postgrau relacionats amb l’ensenyament de l’anglès, el teatre i l’escriptura, tant a universitats de casa nostra com del Regne Unit. També ha participat en congressos nacionals i internacionals impartint ponències i tallers.

Actriu i professora, ha participat en produccions teatrals, televisives i cinematogràfiques i en projectes educatius a Bolívia, El Nepal i Ruanda.

L’experiència en aquest darrer país l’ha recollida en el llibre Un agost a Rwanda, 1999. L’any 2002 publica Dramatització i Aprenentatge, i el 2005 La mort, una lliçó de vida? El 2007 guanya el tercer premi del «Concurs de Narrativa Breu, Dones», organitzat per l’Ajuntament de Palafrugell. El 2008 obté el segon premi del «Concurs de Narrativa Literària Mercè Rodoreda» organitzat per l’Ajuntament de Molins de Rei. El 2013 publica la novel·la London is London i el 2014 Petites històries al replà de l’escala. També el 2014 guanya el «XX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu» amb la narració El món per un forat publicat el mateix any. El 2015 publica la novel·la Cendra viva i el 2016 Entre dos fills, novel.la basada en fets reals. El 2017 queda finalista del «XXIV Premi Illa de Menorca de narrativa». El 2018 publica la novel·la Anaïs sota les voltes. L’obra de teatre Secundina i acció! es publica el 2020. Aquest mateix any guanya el «41è Premi de Novel·la Armand Quintana» de la 41a edició del Premis Literaris de Calldetenes amb Les casetes del Catbrèxit o l’emancipació de la senyora Rosa que es publica l’any següent. El 2021 es publiquen les traduccions al castellà Cenizas vivas y La muerte,¿una lección de vida? I el mateix any guanya el «XXXI Premi d’Investigació des Mercadal i Fornells» a Menorca, per escriure el llibre Enric Enrich Coll, el capellà de Fornells, que es publica el 2023.

CENDRA VIVA

La Josefina, nascuda a finals del segle XIX, està casada amb un jove hereu i viu a la casa pairal de la família del seu marit.  El seu home treballa i viu a ciutat, i ella s’està a la casa amb l’única companyia de la Cisqueta, una vella minyona, i les esporàdiques visites de la seva sogra. 

Un esdeveniment colpidor i la descoberta d’alguns secrets d’ambdues famílies ⎯la seva i la del seu marit⎯ obligarà la protagonista a haver d’afrontar, tota sola, uns fets del passat que enterboleixen la seva vida de casada i haurà de lluitar contra els prejudicis de l’època, dels quals ella n´és, també, una víctima. 

Cendra viva està narrada en primera persona i en temps present. Les incursions que fa en el passat proporcionen al lector les eines per poder interpretar el present que viuen els protagonistes, tenint en compte el context en el qual es desenvolupa l’acció.

maria@mariavilanova.cat

www.mariavilanova.cat

Hi col·labora:

Entitat adherida a:

Comparteix amb les teves xarxes!