Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

SENDERISME

Activitat per a socis i amics del Cercle aficionats al SENDERISME

SENDERISME. SEPÚLVEDA I EL RIU DURATÓN 

ACTIVITAT EN TRES ETAPES

Primera etapa
Passeig des de la carretera N1, a prop de Somosierra fins a la Cascada de Los Litueros.
Distància: 1Km aprox. anada i tornada
Desnivell: 10m aprox.

Segona etapa.
Passeig històric i artístic pel poble segovià de Sepúlveda.
Distància: 2 Km aprox.
Desnivell: 100m aprox.

Tercera etapa
Passeig per corriol sobre les falques del riu Duratón, observació d’aus i visita al Priorat de San Frutos.
Distància: 2,5 km aprox. anada i tornada
Desnivell: 60m aprox.

Descripció: Marxa fàcil, per a tota la família. Viatjarem als nostres vehicles fins a la localitat de Somosierra. Des d’allà farem un curt passeig per contemplar l’espectacular xorrera de Los Litueros que dóna naixement al riu Duratón. Tornarem als nostres vehicles per viatjar fins a Sepúlveda, conjunt historico-artístic inclòs a la llista dels pobles més bonics d’Espanya. Passejarem pels seus carrers i contemplarem la seva arquitectura romànica abans de fer una parada per dinar, amb l’opció de portar entrepans o tastar el tradicional xai rostit en una de les fondes locals. Després agafarem novament els vehicles per viatjar a l’interior del parc natural de la Hoces del Río Duratón, paratge espectacular que compta amb una de les colònies més grans de voltor comú d’Europa, a més d’una gran varietat de rapinyaires, còrvids i altres aus que podrem contemplar en niu i en vol. Allí tenim també el Priorat de Sant Frutos, una construcció romànica sobre el penya-segat de Las Hoces.

Hora de sortida: 09:30 am.
Hora de tornada a Madrid: 20:00 pm aprox.
Punt de trobada: Plaza Castilla, al costat del dipòsit de Canal YII.
Equip: Macuto, peça d’abric, impermeable (per al possible vent), calçat per a marxa (si teniu botes, millor); peça de cap; bastó (recomanable); menjar, si no us interessa la fonda; aigua; prismàtics (tot i que pesin una mica, no us en penedireu).
Transport: Els nostres vehicles particulars. Aprox. dues hores de carretera fins a Sepúlveda. Proposem reduir vehicles i pagar la benzina entre tots: 4€ per persona, a aportar al punt de trobada, abans de sortir.

Apunteu-vos al formulari adjunt (clicant aquí) per facilitar l’organització, si us plau. Per qualsevol dubte podeu contactar amb HENRY al següent grup de WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/CHUkdMB8DQ5JnQQmGblPUa.

Entitat adherida a:

Hi col·labora:

Comparteix amb les teves xarxes!