Project Description

estàs a l’estranger i vols tornar a Catalunya?

La Fundació CECOT ha publicat un web amb informació interessant:  Servei de Retorn i ofereix orientació laboral personalitzada als catalans i catalanes que tornen a Catalunya després de viure a l’estranger.

 

Presentació

El projecte SERVEI DE RETORN ofereix eines d’acompanyament i orientació laboral a persones que retornen a Catalunya  en els mesos posteriors a la seva estada a l’exterior. Està impulsat per la Fundació Cecot Persona i Treball (FCPiT) i compta amb el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

 

Obejctius

 

L’objectiu general del programa és oferir eines d’acompanyament i orientació laboral per afavorir la gestió del retorn de catalans i catalanes que tornen a Catalunya després d’una estada a l’estranger.

Les persones que emigren, a la seva tornada, es troben amb la necessitat de cercar i recopilar de nou tota la informació necessària i vàlida per a la seva inserció laboral.

D’altra banda, aquestes persones han adquirit un seguit de capacitats i coneixements en la seva estada a l’exterior, que cal saber posar en valor en el context català.

És per això que el Servei de Retorn vol oferir un assessorament laboral especialitzat, focalitzat de forma específica en les necessitats i capacitats de les persones retornades.