Sant Joan representa una festa molt nostrada tant a Catalunya com a totes les terres mediterrànies i molt especialment a les terres de parla catalana, per ser la que arrenca l´estiu amb el solstici i ho fa amb la revetlla de Sant Joan on la tradició mana cremar tot allò vell que representa l’hivern, les coses dolentes que ens han passat i començar una nova època de l’any.

I aquest any en el qual el Cercle celebra el seu 70 aniversari, i rere una pandèmia que ens ha tingut confinats, hem volgut reprendre una de les tradicions més nostrades i hem volgut així compartir amb tots vosaltres en aquesta nit especial, un xic de coca i una copa de cava. 

—————————————————————————————————

—————————————————————————————————

Sant Joan a més és la festa del foc i la renovació, foc i renovació encarnada en la tradició, des de fa gairebé 70 anys (els mateixos 70 anys que té el Cercle), de la Flama del Canigó, muntanya mítica de la Catalunya Nord i que tant va popularitzar Mossèn Cinto Verdaguer amb allò de “Muntanyes del Canigó fresques són i regalades” i des d’on baixa cada any portada per milers voluntaris aquesta flama que serveix per encendre els focs de cada barri i poble de Catalunya i altres terres de parla catalana.  

Malauradament no podem portar-vos les fogueres de Sant Joan, ni la Flama del Canigó real però durant la revetlla la vam tenir present amb el petit vídeo que vam preparar per a l’ocasió i que us hi deixem a continuació:

—————————————————-

Aquesta flama simbolitza la tasca de cadascú de nosaltres per mantenir viva la llengua i la cultura catalana i perquè no deixem de pensar en el que som i el que volem ser. Perquè precisament aquesta la feina que hem fet i continuem fent al Cercle Català de Madrid: fer conèixer la cultura catalana en aquesta ciutat on vivim i treballem, per mantenir viva la flama.

Continuarem mantenint les tradicions catalanes i us les recordarem oportunament per tal de que cada cop més socis i amics hi puguin participar i gaudir-les.

I una altre tradició catalana que no pot faltar en aquesta data és la coca de Sant Joan, com les que vam poder degustar durant la revetlla com la de fruita, o la de pinyons i el cava, que vam compartir amb el gran nombre de persones que s’hi van acostar a gaudir amb nosaltres aquesta festa. Un petit tast de Sant Joan perquè serveixi de record del que som i serem i brindis amb tots els amics del Cercle per desitjar-vos una feliç Diada de Sant Joan, un bon estiu i que ens podem tornar a veure a la Diada Nacional de Catalunya l´11 de setembre per fer la ja tradicional trobada en aquesta remodelada Plaza de España per tal de fer castells, ballar sardanes i cantar el nostre himne, Els Segadors.

VISCA CATALUNYA!

 Salut a tothom!