LA COLLA CASTELLERA DE MADRID DEL CERCLE CATALÀ GUARDONADA AMB EL PREMI IPECC.

UN ANY MÉS, EL CERCLE CATALÀ DE MADRID PRESENT ALS PREMIS IPECC.

Són ja nombroses les persones vinculades al Cercle guardonades amb el Premi IPECC, des del nostre expresident Albert Masquef, fins a l’actual president Josep Ramon Casas així com Maria José Quijano (Agrupació Sardanista del Cercle) i la nostra Vicepresidenta i Directora del GTSR, Núria Soler i d’altres membres d’aquesta casa, han rebut aquest guardó al llargs dels anys. I en aquesta edició, directament ha estat guardonada una secció del Cercle, de les més actives i compromeses, la nostra Colla Castellera de Madrid.

Des del Cercle ens sentim molt orgullosos de la tasca que fan els nostres socis, seccions, directius i treballadors de la casa per difondre la cultura catalana a Madrid. Gràcies a l’IPECC per aquest nou reconeixement.

I enhorabona a la resta de guardonats!

ELS PREMIS IPECC 2023

(Article via Exterior.CAT)

L’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) ha atorgat el Premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2023 a deu catalans o catalanòfils residents a l’exterior. Premien la tasca de projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes i el manteniment de la presència catalana al món.

En l’edició d’enguany -la 35a- han distingit a Esther Barnet (Argentina), Antoni Arca (L’Alguer), Begotxu Olaizola (País Basc), Carmina Munté (Regne Unit), Elias Campo (Estats Units), Salvador Pané (Suïssa), Anna N. Schlegel (Estats Units), Philip D. Rasico (Estats Units), Mireia Domènech (Suïssa) i a la [nostra] Colla Castellera de Madrid [del Cercle Català]

El jurat del premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols l’integren els membres de l’entitat: Xavier Tudela (president de l’IPECC), Josep Puig (secretari), Maria Pàrraga (tresorera), a més de Josep Puig Peiró i Dolors Montagut.

El president de l’IPECC, Xavier Tudela, ha manifestat que “la presència catalana en el món cada vegada és més important, tant en nombre de persones com per les activitats que realitzen. La Catalunya Exterior és un actiu cabdal per tal que el món ens conegui millor amb els avantatges de tot tipus que això comporta”.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc els dies 12 i 13 d’abril de 2024 a Barcelona.