La Festa Major és la que marca la vida dels pobles, la que fa sortir de la rutina les nostres vides, la que substitueix les ombres i el fred pel sol.

I aquest mes d’abril hem pogut gaudir una altra Festa Major més. Una Festa Major que es la de tots, la vostra, la que heu viscut any rere any o potser és la primera vegada que la viviu.

Hem fet molts actes en pocs dies, rere molt de temps de preparació prèvia. Aquest any hem fet alguns canvis que ens complau comprovar que han agradat al públic. Hem canviat per exemple el Pregó tradicional per un esplèndid concert d’en Jordi Ninus i tot seguit un vermut al migdia. el 22 d’abril. Juntament amb les paraules de la Presidenta de la Diputació de Barcelona que aquest any ha patrocinat les festes; i les paraules del President del Cercle, hem pogut escoltar les diferents seccions.

I a la tarda hem sortit al carrer per obrir-nos a Madrid, a aquesta remodelada Plaza de España que és el centre de la capital i que serveix perquè els madrilenys i tota la gent de fora que ens visita cada cap de setmana conegui la nostra cultura; i allà hem fet Castells, aquesta tradició catalana que ja fa sis anys vàrem veure néixer a Madrid de la mà de la nostra secció, la Colla Castellera de Madrid, i que ens ha ofert les seves construccions acompanyada de la Colla dels Castellers de Poble Sec de Barcelona com a Colla convidada.

I el diumenge 23 hem celebrat la Festa grossa, Sant Jordi, amb llibres, roses i dinar de gala al Cercle on vam fruir dels àpats del nostre restaurant “Descaro” que com sempre ens ofereix pels socis i amics del Cercle les seves especialitats. 

I a les postres hem vist desfilar els veritables protagonistes de la Festa Major i del Cercle en general, els socis i partícips de les seccions als que se’ls hi ha lliurat les medalles pels anys d’antiguitat i per la feina ben feta a cada seccions. Així com hem proclamat els guanyadors del nostre Concurs Literari Sant Jordi 2023.

L’estrena de “Feliz Aniversario” per part del nostre Grup de Teatre Santiago Rusiñol ha acabat d’arrodonir un magnífic dia.

I el 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, hem tingut la tradicional Missa en honor de la “Moreneta” a l’Església de Las Calatravas amb el Coro de Cambra Jesús Casas i la Coral Kantorei, que ha acabat cantant un emocioant “Virolai”.

I el 29 d’abril ha estat el nostre dia de la Sardana, amb la ballada a la Plaza de España amb acompanyament en directe de la Cobla La Principal del Llobregat, i posteriorment el Dinar de Germanor i a la tarda el Concert de la Cobla al nostre Teatre, presentat per la comentarista radiofònica especialitzada Queralt Pedemonte i Nualart, tot un luxe!

I diumenge 30, per concloure, la joia de la corona d’aquesta Festa Major: La Coral Sant Jordi que ja té 75 anys de joiosa història, i que ens ha acompanyat  amb les seves cançons populars catalanes, els quals per rematar han acabat amb els segadors al nostre vestíbul, com a sorpresa, tot fent costat a l’exposició sobre els 100 Anys de l’Obra del Cançoner Popular a Catalunya, exposició que tenim a la nostra Sala Espriu des de mitjan abril fins a mitjan maig per gentilesa de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Gràcies a tots per haver gaudit amb nosaltres d’aquesta Festa Major 2023(Programa de mà clicant-hi)

Podeu trobar més info a les nostres xarxes on hem anat pujant puntualment el dia a dia de la Festa Major.

Ens retrobem a la Festa Major 2024!

CONCERT I VERMUT INAUGURAL 

22 d’abril 2023.

Després de tota la feina prèvia i una vegada escalfats motors, per fi el dia 22 es va celebrar el primer acte de Festa Major amb un espléndid concert d’en Jordi Ninus (aquí en teniu un reel-IG amb una magnífica crónica del propi Jordi Ninus del seu pas per Madrid i pel Cercle!)

A continuació va tenir lloc el Vermut inaugural de Festa Major on vam poder compartir amb socis i amics una aperitiu i les palabres del nostre president i de la Presidenta de la Diputació de Barcelona, la Sra. Núria Marín qui ens va enviar el vídeo que us reproduim a continuació. Així mateix, les diferents seccions del Cercle van poder explicar la seva feina al llarg de l’any i també les activitats que ens tenien previstes per a Festa Major 2023 (Castells, Teatre, Sardanes i molt més…) I per la seva banda, la Coral Sant Jordi ens va enviar dos vídeos de presentació del que seria el seu concert de cloenda que hem reproduït durant el vermut.

© Fotos de Juanma Ferreira Morgazo, Cercle Català de Madrid i Jordi Ninus.

CASTELLS

22 ABRIL 2023

A la tarda es va celebrar en la Plaza España (cruïlla amb carrer Bailèn), la Diada Castellera amb la intervenció de la nostra Colla Castellera de Madrid i la nostra colla convidada: Els Castellers del Poble Sec. Els quals van fer un Pd4, 3d6, 3d6a, id4d6 i un vano de 4

Agrair a la nostra Colla Castellera i a la Colla convidada, l’esforç i dedicació, així com la visita a la nostra Festa Major 2023 de la colla convidada

© Fotos de Colla Castellera de Madrid, Castellers del Poble Sec i Cercle Català de Madrid

© Videos de Cercle Català de Madrid

DIADA DE SANT JORDI. DINAR, PREMIS I TEATRE

Diumenge 23 d’abril

Al migdia es va celebrar el tradicional Dinar Commemoratiu de Sant Jordi en el Restaurant Descaro Madrid del Cercle al qual van assistir la Delegada de la Generalitat a Madrid, la Sra. Ester Capella, i el Regidor de Retiro, el Sr. Santiago Saura. A les postres, es van lliurar les insígnies als socis de més edat i al més antic, i als socis destacats de diferents seccions del Cercle.

Igualment i de manera extraordinària es va fer lliurament a la Sra. Ester Capella, de la insignia de plata, en reconeixement a la seva tasca al capdavant de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid.

Es van oficialitzar també als guanyadors del nostre Concurs Literari Sant Jordi 2023, designats com a tal pel Jurat del Cercle Català de Madrid, en les modalitats de Relat Curt (Marc Franco i Moral) i Narrativa (Javier Sáenz de Ormijana) amb dret tots dos treballs a participar en el Concurs Europeu de Narrativa i Relat Curt 2023. Així com un accèssit atorgat a Berta Sanz Román (Relat Curt)

Durant tot la Diada de Sant Jordi es van lliurar roses i llibres als socis i amics que es van acostar al Cercle.

A la tarda es va representar pel nostre Grup de Teatre Santiago Rusiñol, l’estrena de l’obra d’Adolfo Marsillach “Feliz Aniversario” sota la direcció de Marisé Pelaz (qui també s’estrena com a Directora), amb un ple absolut de públic i una acollida espectacular.

©Fotos de Juanma Ferreira Morgazo i Cercle Català de Madrid

MARE DE DÉU DE MONTSERRAT

27 d’abril 2022

Dijous 27 d’abril, com és tradicional, hem celebrat a l’Església de “Las Calatravas” la Missa solemne en honor a la Moreneta, organitzada per la Congregació de la Mare de Déu de Montserrat, amb l’acompanyament de la Coral de Cambra Jesús Casas i la Coral Kantorei. Que ens van interpretar el següent repertori acabant amb l’emocionant Virolai. Amb gran afluència de devots i públic en general

SARDANES AMB LA COBLA LA PRINCIPAL DEL LLOBREGAT

Dissabte 29 d’abril,

Penúltima jornada de la Festa Major, amb la tradicional “Ballada de Sardanes” a Plaza España (amb carrer Bailén), amb la música en directe de la Cobla La Principal del Llobregat, que ens ha amenitzat amb la seva música, amb una gran expectació i èxit tant de dansaires com de públic. Que tot i la pluja, no han dubtat en continuar ballant i tocant! Al matí hem pogut gaudir entre d’altres peces de la sardana “Siau qui sou”, composada pel contrabaixista de la Cobla Eduard Sendra en honor a la nostra estimada María José Quijano de l’Agrupació Sardanista del Cercle i al mateix Cercle de qui porta el seu eslògan.

Al migdia hem gaudit tots plegats del tradicional Dinar de Germanor.

Després, ja a la tarda, en el Teatre Santiago Rusiñol del Cercle, un espectacular Concert de la Cobla La Principal del Llobregat, en el qual entre altres  s’ha interpretat una obra del compositor Josep Maria Tarridas, la família del qual ha estat present durant tota la jornada sardanista i el concert.

I per a finalitzar, com no podia ser d’altra manera, ens hem emocionat tots amb La Santa Espina, que ha posat dampeus tot l’auditori que n’ha demanat un vis,

Aquí teniu un enllaç  on podeu veure’n un vídeo

CLOENDA

CORAL SANT JORDI

Un tancament de luxe per la nostra Festa Major 2023, amb la Coral Sant Jordi, que ens ha ofert el Concert “Cançons amb història” rememorant els seus 75 anys de vida. Interpretan un programa magnífic carregat de significats, que podeu consultar aquí

Podeu veure’n un tast (en vídeo) clicant aquí 

I així hem clos la Festa Major 2023. Moltes gràcies a la Junta Directiva, socis, amics i personal de la casa pel seu esforç en què tot hagi sortit amb èxit. I gràcies especialment a tot el públic, de Madrid i de fora, que ens ha visitat i/o participat de la nostra Festa Major 2023.

Som al carrer, als mitjans de comunicació, a les xarxes socials i esperem que amb la nostra dedicació i esforç aconseguim estar en els pensaments de molta gent a Madrid i a Catalunya i que la Festa Major 2024 sigui encara millor que aquesta que ara acomiadem.

Visca el Cercle Català de Madrid! ¡Viva Madrid! I Visca Catalunya!

Abril de 2023.