SALUTACIÓ DE FESTA MAJOR – SANT JORDI 2023 DEL PRESIDENT DEL CERCLE CATALÀ DE MADRID, EN JOSEP RAMON CASAS I MARTÍ

NOUS VENTS

S’acosta la nostra Festa Major. La Festa Major és la que marca la vida dels pobles, la que fa sortir de la rutina les nostres vides, la que substitueix les ombres i el fred pel sol.

I és ara, en arribar l’abril, quan com cada any, ens arriba la festa.

És la de tots, la vostra, la que heu viscut any rere any o potser és la primera vegada que la viureu.

El guió és fàcil de dir i difícil d’organitzar. Molts actes en pocs dies. Aquest any canviem el Pregó tradicional per un esplèndid concert d’en Jordi Ninus i tot seguit un vermut al migdia del 22 d’abril, amb les paraules del representant de la Diputació de Barcelona que aquest any patrocina les festes.

I a la tarda sortim al carrer per obrir-nos a Madrid, a aquesta remodelada Plaza de España que és el centre de la capital i que serveix perquè els madrilenys i tota la gent de fora que ens visita cada cap de setmana conegui la nostra cultura; i allà farem Castells, aquesta tradició catalana que ja fa sis anys vàrem veure néixer a Madrid de la mà de la nostra secció, la Colla Castellera de Madrid, i que ens oferirà les seves construccions acompanyada de la Colla dels Castellers de Poble Sec de Barcelona com a Colla convidada.

I el diumenge 23 celebrem la Festa grossa, Sant Jordi, amb llibres, roses i dinar de gala al Cercle on fruirem dels àpats del nostre restaurant “Descaro” que com sempre ens ofereix pels socis i amics del Cercle les seves especialitats.

I a les postres veurem desfilar els veritables protagonistes de la Festa Major i del Cercle en general, els socis i partícips de les seccions als que se’ls hi entreguen les medalles pels anys d’antiguitat i per la feina ben feta a cada seccions.

L’estrena de “Feliz Aniversario” per part del nostre Grup de Teatre Santiago Rusiñol acabarà d’arrodonir un magnífic dia.

I el 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, tindrem la tradicional Missa en honor de la “Moreneta” a l’Església de Las Calatravas amb el Coro de Càmera Jesús Casas i la Coral Cantorei, que es clou cantant el “Virolai”.

I el 29 d’abril és el nostre dia de la Sardana, amb la ballada a la Plaza de España amb acompanyament en directe de la Cobla La Principal del Llobregat, Dinar de Germanor i a la tarda el Concert de la Cobla al nostre Teatre.

I diumenge 30 un luxe, sessió de cinema del Cicle Gaudí, amb l’exhibició de “La Maternal” i per concloure la joia de la corona d’aquesta Festa Major: la Coral Sant Jordi que ja té 75 anys de joiosa història, ens acompanyarà amb les seves cançons populars catalanes fent costat a l’exposició sobre els 100 Anys de l’Obra deñ Cançoner Popular a Catalunya, exposició que tindrem a la nostra Sala Espriu des de mitjan abril fins a mitjan maig per gentilesa de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

I aquests nous vents bufaran més forts i s’obriran al món especialment d’ençà que al maig s’inaugurin els estudis de l’emissora de ràdio que tindrem al Cercle amb col·laboració de RAB (Ràdio Amèrica Barcelona) amb la qual tenim un munt d’idees de col·laboració i que esperem que sigui un impuls a la nostra comunicació envers l’exterior, que se’ns pugui conèixer més i que als nostres actes participi més gent catalana i de Madrid i que siguin a l’hora transmissors de la tasca que aquesta casa fa per la cultura catalana des de fa més de 70 anys.

Gaudim tots de la Festa Major 2023. (Programa de mà clicant-hi)

VISCA LA FESTA MAJOR, VISCA EL CERCLE i VISCA CATALUNYA.

JOSEP RAMON CASAS i MARTÍ

President

Apadrina:

Hi col·labora:

Entitat adherida a: