Com tots els anys el mes d’abril, celebrem la nostra festa major, cada any comptem amb el patrocini d’una diputació i les seves comarques, en aquesta ocasió va ser la Diputació de Barcelona.

Es va iniciar el dia 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, patró de Catalunya. En el transcurs d’un menjar, que va comptar amb l’assistència del Sr. Gabriel Planella, en representació del Delegat de la Generalitat a Madrid i amb el president de la Junta Municipal del Districte Centre i Regidor Delegat de l’Àrea de Govern d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Madrid, Sr. Jorge García Castaño.

En el transcurs de la mateixa es van lliurar les medalles al soci de més edat i al soci més antic, que no la tenien i les insígnies de plata als membres de les seccions que per la seva col·laboració i participació han destacat en cadascuna d’elles.

A la tarda la Colla Castellera de Madrid, va realitzar la inauguració d’una exposició fotogràfica, Castells en l’aire. Una colla de Madrid, de totes les actuacions que han anat efectuant en els dos anys que porta fundada. L’exposició es va realitzar a la Sala Maruja Mallo del Centre Sociocultural Clara Campoamor, en l’edifici de la seu de la Junta Municipal del Distrito del Retiro, a la inauguració va assistir el regidor del districte Sr. Ignacio Murgui.

El dia 26 d’abril, es va presentar el llibre de poesia, Absència Sí, però dòcil de Begoña Chorques. Absència parla de la mort concreta d’una persona, l’àvia materna, però l’autora pretén, a partir de l’experiència íntima i concreta d’aquesta pèrdua, expressar el que tots sentim quan perdem la persona a la qual sentim que pertanyem, de la qual sabem que hem sortit al món…

Durant la festivitat de Ntra. Sra. de Montserrat, 27 d’abril, la Colla Castellera va efectuar en el Temple de Debod, una actuació conjunta amb la Colla Xics de Granollers, omplint de cultura i tradició un dels llocs més emblemàtics i turístic de la ciutat de Madrid.

També es va celebrar una missa a l’Església de les Calatravas, on està entronitzada una imatge de la Patrona de Catalunya.

La setmana gran, la tanquem amb l’Audició i “Ballada” de Sardanes en la Glorieta de la Sardana, on amics i simpatitzants van poder realitzar-la amb la presència de la Cobla Sant Jordi de Barcelona.

Al migdia, es va celebrar un dinar de Germanor i a la tarda, la Cobla Sant Jordi ens va delectar amb un concert al nostre auditori, posant així un tancament, amb música de Cobla tradicional a la nostra Festa Major.

REPORTATGE FOTOGRÀFIC

Amb la col·laboració de :